Installed Latest Drivers for DisplayLink but only the laptop screen changes



  • Good day everyone!

    I'm hoping to get some help on an existing issue on my install of f.lux. It used to work on my setup of an HP laptop with a Plugable USB-C docking station. I've installed the latest drivers on the laptop as well as updated DisplayLink drivers to no avail.

    A few weeks ago, f.lux worked on all monitors after I fussed around with the color settings and then very suddenly stopped working with no indication as to why it stopped.

    Here is my driver information:

    DisplayLink 9.0.1807.0: DisplayLink USB Device (20190114)
    DisplayLink 9.0.1807.0: DisplayLink USB Device (20190114)
    Intel Corporation 23.20.16.5018: Intel(R) HD Graphics 520 (20180327)

    Generic PnP Monitor, 308 x 173mm, built 2015
    Chromaticities:
    R=0.617188 0.334961
    G=0.325195 0.573242
    B=0.161133 0.070313
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 82%, AdobeRGB gamut: 53%

    Generic PnP Monitor, 527 x 296mm, built 2018
    Chromaticities:
    R=0.652344 0.335938
    G=0.321289 0.610352
    B=0.153320 0.060547
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 86%, AdobeRGB gamut: 60%

    Generic PnP Monitor, 527 x 296mm, built 2018
    Chromaticities:
    R=0.652344 0.335938
    G=0.321289 0.610352
    B=0.153320 0.060547
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 86%, AdobeRGB gamut: 60%

    Windows Build: 18362

    I've followed the instructions in the DisplayLink sticky but didn't help.

    Any advise would be appreciated.



  • Do you know which DisplayLink device you have?

    The 3000 and 5000 series should work with that link.



  • Sorry for the severly late reply. Never got a notification.

    Anyway, yes, I have the Plugable USB-C Triple-Display.

    The funny thing is my computer updated the video driver a few days ago due to a new release and found f.lux working again. But then a BIOS update hit and now its not working again, even after I manually reinstalled the video driver.



  • Just checked my drivers and it looks like some got updated and some down-graded. Here they are for posterity:

    DisplayLink 9.2.2420.0: DisplayLink USB Device (20191023)
    DisplayLink 9.2.2420.0: DisplayLink USB Device (20191023)
    Intel Corporation 20.19.15.4444: Intel(R) HD Graphics 520 (20160422)

    Generic PnP Monitor, 308 x 173mm, built 2015
    Chromaticities:
    R=0.617188 0.334961
    G=0.325195 0.573242
    B=0.161133 0.070313
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 82%, AdobeRGB gamut: 53%

    ViewSonic VG2453 Series, 527 x 296mm, built 2018
    Chromaticities:
    R=0.652344 0.335938
    G=0.321289 0.610352
    B=0.153320 0.060547
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 86%, AdobeRGB gamut: 60%

    ViewSonic VG2453 Series, 527 x 296mm, built 2018
    Chromaticities:
    R=0.652344 0.335938
    G=0.321289 0.610352
    B=0.153320 0.060547
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 86%, AdobeRGB gamut: 60%

    Windows Build: 18362

    Let me see if I can find updated drivers....



  • Latest drivers and still nothing.

    DisplayLink 9.2.2420.0: DisplayLink USB Device (20191023)
    DisplayLink 9.2.2420.0: DisplayLink USB Device (20191023)
    Intel Corporation 26.20.100.6888: Intel(R) HD Graphics 520 (20190516)

    Generic PnP Monitor, 308 x 173mm, built 2015
    Chromaticities:
    R=0.617188 0.334961
    G=0.325195 0.573242
    B=0.161133 0.070313
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 82%, AdobeRGB gamut: 53%

    ViewSonic VG2453 Series, 527 x 296mm, built 2018
    Chromaticities:
    R=0.652344 0.335938
    G=0.321289 0.610352
    B=0.153320 0.060547
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 86%, AdobeRGB gamut: 60%

    ViewSonic VG2453 Series, 527 x 296mm, built 2018
    Chromaticities:
    R=0.652344 0.335938
    G=0.321289 0.610352
    B=0.153320 0.060547
    W=0.313477 0.329102

    sRGB gamut: 86%, AdobeRGB gamut: 60%

    Windows Build: 18362


Log in to reply