V. 4.55 and the newest beta both lead to a crashing explorer in Windows 7



  • During the start of my Windows 7 Pro 64-bit V. 4.55 and the newest beta both lead to a crashing explorer. The process of the explorer automatically starts new after that. And there is an issue with two other programs (for example avira) in autostart which are disturbed by f.lux. After going back to Version 3 everything runs fine again.


  • f.lux team

    Does this happen once or every time you start f.lux v4?
    We made very few changes here, so I am confused about why it is happening.



  • This happens every time during the start of windows 7. It was very clearly reproducible that only the f. lux 4 caused the error. I changed different f.lux - Versions to find it out.



  • @pseudonym70 said in V. 4.55 and the newest beta both lead to a crashing explorer in Windows 7:

    During the start of my Windows 7 Pro 64-bit V. 4.55 and the newest beta both lead to a crashing explorer. The process of the explorer automatically starts new after that. And there is an issue with two other programs (for example avira) in autostart which are disturbed by f.lux. After going back to Version 3 everything runs fine again.

    This happens exactly to me as well. I actually created this acc to make the topic about this issue because is extremely annoying, but I've found this topic so I'll continue here. I use Avira as well by the way

    This information might be useful: the autorun of flux leads to crashing explorer when the system starts. But if I disable the autorun and once the system starts I open flux, everything works good.


  • f.lux team

    Thanks for the Avira idea. If Avira is launched after f.lux does that trigger the problem?

    The only difference between the "autorun" behavior and the manual launch is that the autorun does /noshow, which hides the f.lux window (rather than showing it).

    The v4 version uses different resolution icons and makes fewer tooltips, but I can't think of too much else that is different.

    The 4.59 build fixes a potential crash bug, so I would try it just in case it helps: https://justgetflux.com/flux-setup4.exe



  • @herf said in V. 4.55 and the newest beta both lead to a crashing explorer in Windows 7:

    Thanks for the Avira idea. If Avira is launched after f.lux does that trigger the problem?

    The only difference between the "autorun" behavior and the manual launch is that the autorun does /noshow, which hides the f.lux window (rather than showing it).

    The v4 version uses different resolution icons and makes fewer tooltips, but I can't think of too much else that is different.

    The 4.59 build fixes a potential crash bug, so I would try it just in case it helps: https://justgetflux.com/flux-setup4.exe

    Thank you herf. I tried that version but still crashing.

    About launching Avira after the flux: when I disable flux to start with windows, and I open it manually (after Avira) everything works good. So may be the issue has to be with that.

    Do you know a possible solution for this issue?



  • @Hossendehai
    Please remember that in my case not only avira but another program in the autostart gets disturbed. I mean the taskbar-icons of both programs dissapear when the newer f.lux is in autostart, too. The second program is this:
    link text
    So i don't think that avira is the cause of the problem.


  • f.lux team

    Ok I think I have fixed this in the 4.65 build - download again to see?
    https://justgetflux.com/flux-setup4.exe



  • @herf Yesss. It seems fixed! :D . Great work man!, and thank you



  • @herf
    Yes, i can confirm this too. Thank you very much!


Log in to reply
 

Looks like your connection to f.lux forum was lost, please wait while we try to reconnect.